Европа в черно, бяло и цвят

Равносметката от Евроизбори 2019:

Доброто за Европа: слуховете за смъртта на ЕС се оказаха силно преувеличени. Европа позеленя, но не покафеня.

Лошото за Европа: докато затоплистите „спасяват“ климата от нас, ние ще трябва да спасяваме свободата от тях.

Лошото в доброто за Европа: двупартийната европейска коалиция става трипартийна. Компромисите между ЕНП, ПЕС и АЛДЕ при съставянето на Европейската комисия наесен ще са невиждано безпринципни.

Доброто за България: България посивя, но не почервеня. Предсрочните парламентарни избори може би бяха отложени, но ремонтът на кабинета със сигурност предстои.

Лошото за България: за пореден път корупцията, облечена във власт, бе легитимирана като начин за правене на политика и за управление на страната.

Доброто в лошото за България: без никаква кампания и при пълно информационно затъмнение , с 3,4 % гласувалите с „Не подкрепям никого“ са седма политическа сила. На избори за национален парламент с 4% бариера и активност от 60% те биха влезли в парламента.

Извод: напитите с руска водка европейски народи започнаха да изтрезняват. България продължава да се налива с Карнобатска гроздова.

4 Replies to “Европа в черно, бяло и цвят”

 1. Калине, не мислиш ли, че като цяло тези избори приличаха на свирен мач, и представляват една доста жалка картинка? Не лъсна ли в нея глупостта, неграмотността и простотията на българите на първо място, но и нещо, за което отдавна пиша – имитираното желание на червените да спечелят, и евентуално да предизвикат в последствие предсрочни парламентарни избори у нас. Изобщо не вярвам, че се стремят истински към властта, след като Борисов чудесно работи И за тях, а по-скоро го крепят на този пост, предвид безспорния факт, че едно ново червено управление би довело до немедленно пресъхване на европейските ручеи. А подадените за една смрадлива и мега проста личност като Слабаков преференциални гласове показва, че онези 80% дебили, за които говореше Иво Христов, са една твърде оптимистична и розова оценка за състоянието на нашето „общество“…

  1. Драмата е, че всички избори в България са свирени 🙁 А „проф.“ Христов не откри топлата вода. Това е принцип на Вилфредо Парето от 1895 г. Той гласи, че 20% от хората постигат 80% от резултатите. И съответно обратното.

   1. Изглежда има нещо вярно в този принцип.
    А в публикацията най-много ми хареса израза за затоплистите. Добре казано.

  2. Относно твърдението за „глупостта, неграмотността и простотията на българите“, смятам, че е малко попресилено.
   За теорията, че червените подкрепяли ББ, мисля че е конспиративна.
   Що се отнася до лицето Слабаков, напълно съм съгласен с колоритната му характеристика, но пък делът на дебилите може би трябва да се коригира надолу, 80% е множко, май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *