„Консенсусът“ е фашизъм!

Пак ни цакат с топла бира! Нова Кръгла маса трябвало, на коятo партиите да определят важните национални цели и така да се излезе от задънената улица, в която сме попаднали!

В задънени улици „не се попада“, господа и другари политинженери! В нея след дълго джиткане с джипката ни вкарва тоя, който не знае да кара, но на когото три пъти сме давали книжката и талона. Сега ги иска за четвърти път, за да ни хвърли направо в пропастта.

Нека да е много ясно: ГЕРБ и всички останали „партии на прехода“, могат да оцелеят само ако отново изтупат от праха родения на Кръглата маса „национален консенсус”. Три дни поред ни го пробутва официозът на досегашната власт „24 часа“, значи идва лично от Боко. Всеки момент чакам ГЕРБ, БСП, ДПС, с възторг да откликнат на гениалната идея за нова Кръгла маса. И да заточат тежък лаф, в резултат на който безболезнено ще се роди новият български фашизъм.

Комунизмът и неговите метастази бяха в основата на българския национален консенсус преди 30 години. След това избухнаха демокрацията и приватизацията. Макар и двете да бяха правени по комунистически, собствеността стнана частна. А както знаем от Ленин, частната собственост ежедневно и ежечасно ражда капитализъм. В българския случай е на път да роди фашизъм. Той вече е заченат – през последните 12 години ГЕРБ, “патриотите“ и ДПС постигнаха завиден консенсус около силното централизиране на властта и съсредоточаването на контрола над всички видове дейност в свои ръце; около потъпкването на всяка критика срещу тях; около смазването на всяка неконтролирана опозиция. С две думи: постигнаха консенсус около основните принципи на фашизма. Фашизмът е пораснал комунизъм.

Рискът вече не е само в получаването на поредното лошо управление. Рискът е за демокрацията като начин за организация и функицониране на обществото. „Националният консенус“ ще зачеркне окончателно идеологиите, а с това – и партиите, които ще бабуват на „консенсуса“. Защото ако няма идеологии, няма нужда и от партии. „Всичко в държавата, нищо против държавата, нищо извън държавата“ е основен фашистки девиз. Но няма как да обясниш на еднокнижници, че си режат клона, на който седят.

Накратко: в името на „националния консенсус“ днес ни искат нова Кръгла маса. Утре ще поискат нова конституция. И никой няма да възрази, защото никой не разбира какво точно националният консенсус означава. А не разбира, защото нищо не означава, или, което е същото и дори по-лошо – „националният консенсус” може да бъде „обяснен” само с помощта на други понятия. След като ключовото между тях е „умереност”, всеки „умерен” ще се оказва „прав”. Накрая „най-умереният“ ще централизира властта, ще забрани всяка опозиция или критика, ще съсредоточи контрола над всички видове дейност – индустрия, търговия и т. н., в ръцете си.

Накратко – ще фашизира България, както Путин фашизира Русия. Не се съмнявайте – идеите и моделът идват оттам!

Следователно трябва да накараме партиите не „да се разберат“. Трябва да ги накараме максимално бързо да се идентифицират. Няма нужда от многомесечна Кръгла маса. Има милиони бързи политически тестове. Правим им един от тях и след 10 минути знаем какви са. И ги изолираме или ги пускаме във властта.

Иначе българският Путин не ни мърда. Твърде малко утешение е, че няма да се казва Бойко Борисов.

3 Replies to “„Консенсусът“ е фашизъм!”

  1. Това са неверни констатации и необосновани очаквания, които изразяват емоционална позиция. Няма да се сбъднат.

  2. Mnogo dobra konstatacia. V drugi obstestva, vuv Finlandia ili Chehia naprimer, se gordeyat s konsensusa, no toi e grajdanski, ne partien.
    Vuprosut e kakuv e realnia izhod ot tazi situacia s tezi partiini strukruri.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *