ТРОЛОВЕ И ПРЕДАТЕЛИ

За пореден път съм в карцера на Фейсбук, докладван от платени (про)руски тролове. Напълно очевидно е, че фабриката им, където и да е – в Петербург, Павлово или Чуйпетльово, работи перфектно, тъй като Менлоу парк им позволява. (Между другото в Менлоу парк е била лабораторията на най-големия изобретател в историята, Томас Едисън, който използва откритията си за просперитета на човечеството). Когато Зукербърг престане да смята Източна Европа и в частност България за дълбока провинция, вероятно ще отстрани системния дефект в механизма си за контрол на съдържанието във Фейса толкова ефикасно, колкото украинската армия защитава страната си от същия агресор, чиито платени тролове докладват всички, които си изказват срещу агресивната политика на днешна Русия. За целта е нужно просто служителите на Фейсбук, отговорни за контрола на българоезичното съдържание, да бъдат уволнени. Тогава истините за Путин и мракобесния му режим изведнъж ще престанат да нарушават т.нар. „правила на общността“.

Но докато този хубав ден дойде, със сигурност ще минат повече от 16 дни, колкото ми остават от едномесечното наказание (всъщност ТРИ НАКАЗАНИЯ, всяко по месец), наложени ми заради обръщението на украинския посланик в Япония Сергей Корсунски към руснаците. Публикувах го пръв на 3 март 2022. С удоволствие ще цитирам един от най-силните му пасажи:

„Отстранете това подло джудже от властта! Шойгу, Лавров, Наришкин, Толстой, Володин, Скабеева, Кисельов, Песков – нека си спомним всички поименно в Хага, на военния трибунал. Вие започнахте война, която ще сложи край на проклятието от предишните три века – Русия. Миналата година започна панихидата, тази ще приключи. Героят на украинския епос Тарса Булба каза на сина си предател: „Аз те родих, аз ще те убия“.

Избирам този пасаж, защото вчера и Путин заговори за предатели – вероятно в предчувствие за отстраняването си от властта (в неговия случай много вероятно това ще е отстраняване и от живота). Прононсиран военопрестъпник, ако оцелее, той утре ще бъде съден в Хага заедно със споменаните от посланика близки негови помощници. Но днес заклеймява руските „национал-предатели“, които Западът иска да използва като „пета колона“, за да унищожи Русия. Русия щяла да премине през естествено и необходимо „самопрочистване“, а народът можел „да различи истинските патриоти от изметта и предателите“.

На мен, живелия комунизма, това ми звучи зловещо. „Самопрочистването“ ще е сталинска чистка по списък. В него ще се попада за думи, действия и мисли. Мария Овсянникова например за 5 секунди онази вечер се изкачи до първите му места. Тия, които „напускат постовете си, активния си професионален живот или страната си“, скоро ще й дишат във врата.

Опасявам се обаче, че черни списъци ще почнат да се правят (или дори вече се правят!) и в България . Не само във Фейсбук и не само благодарение на путинистки тролове. Ако правителството позволи на Радев, БСП и Възраждане, да определят външната и отбранителната ни политика, може да падне по-бързо, отколкото Путин ще загуби войната. Повечето наблюдатели му дават месец (на Путин).

На 24 март 2022, точно месец след като Путин вероломно нахлу в Украйна, това почти ще стане ясно. Не даде ли военна техника и боеприпаси на Украйна, правителството де факто ще ни извади от НАТО.

И тогава ще сме следващите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *