КОЙ ЛЪЖЕ И КОЙ МАЖЕ

Две социологически изследвания на две агенции в два последователни дни. Случаенос? Не мисла.

Социолозите определено искат да свалят правителството. Ако може – още утре, ако не може утре – когато може.

Не лично те, разбира се – тези, които им плащат. А за какво им плащат? Да убедят българите, че познатите крадци от ГЕРБ и ДПС трябва пак да съставят правителство, за да продължат да крадат. Да крадат толкова, че да хартисва и за социологическите агенции, които да обясняват как новото-старо правителство не бива да се сваля, защото краде най-добре.

Да разчетем какво социолозите ни казват, че са им казали хилядотина от нас, на които са звъннали по мобилния или са тикнали таблет в носа.

Вчера „Тренд“ (с изпитаната фалшивка „Ако изборите бяха днес….“):

  1. Сегашните управляващи от „Продължаваме промяната“ потъват, предишните като делфини порят вълните на народната любов. Потъват, щото дават на всеки, който им поиска, и за целта взимат заеми на поразия. Помощ, ние ще ги плащаме!!! Предишните от ГЕРБ крадяха от всички по малко чрез „строителството“ на магистрали, стадиони и спортни зали, и по много от малкото, които имаха повече. Ако малкото, които имаха много, не даваха поне половината, им взимаха всичко. Но нищо, не е проблем, те и окрадените бяха едни крадци… Сегашните целуват з….а на САЩ, и затова ония на секундата им пращат два танкера газ за жълти стотинки, ма то това ще е еднократно, не се лъжете! Предишните бяха марионетки на Путин, построиха му газопровод за три милиарда наши пари, за да им позволи той да откраднат милиард и половина негови, ма то това само веднъж, те вече не правят така!
  2. Борисов фашизира България толкова, колкото Путин – Русия: централизира властта и съсредоточи контрола над всички видове дейност в ръцете си; потъпка всяка критика; смаза всяка неконтролирана опозиция. Добро момче, но лесно се отмята, затова ще му сложим чатал на врата. С достатъчно копейки ще купим висока вишка, по която „Възраждане“ ще се изкатери до четвъртото място в парламента, и Костадинов ще стане вице на Борисов. Така де, четири години патриотът беше от Бургас, ред е на Варна!
  3. За Българския Възход трябват повечко пари, ма и на Янев хората ще ги вкараме от воле! Даже ще изпреварят тия досадни еврогейове от Демократична България! Ако товарищ Радев не може от президентството, ген. Янев ще клейми НАТО и САЩ от парламента.
  4. Аре, от нас да мине, пак ще влезе и Славчо. Много помагаше момчето, и пак ще помогне. Шут винаги си трябва.
  5. Парламентът и правителството потъват нормално. През май 19% от българите са харесвали парламента – с 5 % по-малко, отколкото през април, и 22 % процента са си падали по правителството – пак с 5% по-малко, отоклото през април. По пет, по пет – до края на годината ще ги занулим

Днес „Маркет линкс“ (с фамозната класация по „рейтинг“):

  1. Генерали карат влака! С най-високо доверие е държавният глава о.з. ген. Румен Радев. Почти половината българи (48%) му вярват, само една трета заблудени мислят, че ги лъже. Както чинопочитанието изисква, бившият служебен премиер о.з.ген.Стефан Янев е втори по доверие с 28% след о.з.ген. Радев. Трети е тоя, дето пак ще го правим първи – о.з.ген. Бойко Борисов. Малко му е ниска топката на бат’ Бойко, ма той накрая много се оля. А и стъпи ли пак на Дондуков, лесно ще дръпне! И тримата козируват правилно – на изток, ако трябва, ще ги менкаме на почетната стълбичка.
  2. На машинистите им трябват помощник-машинисти. За да не заспят генералите, слагаме Костадин Костадинов и Кирил Петков да им дишат във врата – съответно с 19 и 17 % одобрение. Нашто момче Коцето естествено е с 2 % повече, отколкото Кирчо! Ако продължава да се развива както досега, ще му дадем и повече. Нали колегите го готвят за вице!
  3. В локомотива има и огняри. Понеже знае много вицове и криво-ляво пее, на Славчо ще гласуваме 17 % доверие, на Нинова – 16 %. Макар че и двамата не са много за пред хора – 63% не вярват на Славчо, 70% на Корни. Последната не можа да ги спре да идат до Киев и да не гласуват нищо за Украйна, затова е след предпоследния…Да й е обеца на ухото !
  4. Кондуктори: Христо Иванов с 11% доверие и 67% недоверие, Мустафа Карадъйъ с 10% доверие и 81% недоверие . Като Мустафата понаучи български, ще им разменим недоверието. Сега не му разбират 13% повече, отколкото на Христо. Може и повече да са, ма 13 е хубаво число 🙂

Утре – ???

…Та след 35 години анализи на българската политика, така си представям, че работи българската социология. И май не греша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *